Friday, 18 November 2011

Compitotion Master


Allahabad Bank Probationary Officers Exam., 2010
(Held on 21-2-2010)
Computer Knowledge : Solved Paper

1. A………typically connects personal computers within a very limited geographical area, usually within a single building.
(A) LAN
Ans : (A)

2. Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called—
(D) processing
Ans : (D)

3. An e-mail address typically consists of a user ID followed by the ……… sign and the name of the e-mail server that manages the user’s electronic post office box.
(A) @
Ans : (A)

4. Software applies……, also called algorithms, to process data.
(A) arithmetic
Ans : (A)

5. A file extension is separated from the main file name with a(n) ……, but no spaces.
(A) question mark
(B) exclamation mark
(C) underscore
(D) period
(E) None of these
Ans : (E)


6. An ad hoc query is a—
(B) pre-scheduled question
Ans : (B)
7. A Web ……… consists of one or more Web pages located on a Web server.
(B) site
Ans : (B)
8. A computer ……… is a set of program instructions that can attach itself to a file, reproduce itself, and spread to other files.
(B) virus
(Ans : (B)
9. The desktop contains small graphics called—
(C) icons
Ans : (C)

10. C, BASIC,
COBOL, and Java are examples of ……… languages.
(D) high-level
Ans : (D)

11. A(n)………camera is a peripheral device used to capture still images in a digital format that can be easily transferred into a computer and manipulated using graphics software.
(A) digital
Ans : (A)

12. ……makes it possible for shoppers to make purchases using their computers.
(D) E-business
Ans : (D)

13. Networks are monitored by security personnel and supervised by ………who set(s) up accounts and passwords for authorized network users.
(C) network administrators
Ans : (C)


No comments:

Post a Comment